Over mij

Monique Bloemendal therapeut

Iedereen heeft het wel eens: je wil iets anders, maar je weet niet goed hoe. Je raakt het contact met je gevoel en je lichaam kwijt of komt maar niet los van oude gewoontes. Toen ik een paar jaar gewerkt had als P&O-adviseur, merkte ik dat ik iets anders moest gaan doen. In mijn zoektocht kwam ik uit bij de oefentherapie Mensendieck en daarmee bij het werken met je lijf.

Het mooie aan lichaamsgericht werken vind ik dat je heel concreet ontdekt wat er speelt in je lijf en dat leert gebruiken in je dagelijkse leven. Door de jaren heen heeft mijn blik zich steeds verder verruimd. Van hoe je lichaam werkt, naar wat de invloed is van je gedrag, gedachten en emoties op je lichaam en andersom. Met adem, aandacht en beweging neem je waar wat er speelt. Deze informatie kun je ook gebruiken, naast al je gedachten, bij een probleem of een moeilijke beslissing. Zo maak je het in je hoofd niet te groot en kun je met beide benen op de grond een keuze maken.

Je bent niet alleen maar leeft en werkt samen met anderen en deze relaties hebben invloed op jou. Daarom is systemisch werk een belangrijk onderdeel in de coaching. In een vertrouwde omgeving ervaar je in een (familie)opstelling wat de werking is van jouw plek in een groep mensen, wat je gewend bent om te doen om vervolgens een nieuwe keuze te kunnen maken.

Ik vind het heel mooi om te zien als iemand zijn plek inneemt. Oud zeer loslaten en durven te gaan doen wat het beste bij je past. Ik herken de opluchting als het lukt om oude gewoonten los te laten en nieuwe keuzes te maken. Als de stress in je dagelijkse leven plaatsmaken voor eigenheid, vrijheid en een lichter leven.

In mijn leven heb ik op verschillende plekken gewoond – van een boerderij in de Achterhoek, tot Amsterdam en Deventer –  en ben ik nieuwe richtingen ingeslagen. Na 15 jaar werken als therapeut is het nu tijd voor coaching: lichaamsgericht en systemisch, hierin kan ik al mijn kennis en (werk)ervaringen samenbrengen. In mijn zoektocht heb ik zelf ervaren hoe belangrijk veiligheid, vertrouwen en begeleiding zonder oordeel zijn. Je hebt ze nodig om je kwetsbaar te kunnen opstellen en je te kunnen ontwikkelen. Deze waarden zijn dan ook mijn basis wanneer ik jou begeleid.

Voor mijn CV zie LinkedIn