Over mij

Monique Bloemendal therapeut

Iedereen heeft het wel eens: je wil iets anders, maar je weet niet goed wat. Je raakt het contact met je gevoel kwijt, of pijn is een belemmering om te gaan doen wat je wil. Toen ik een paar jaar gewerkt had als P&O-adviseur, merkte ik dat ik iets anders moest gaan doen. Iemand raadde me aan om te kijken of oefentherapie Mensendieck iets voor mij was. Het sprak me meteen aan.

Het mooie aan oefentherapie vind ik dat je heel concreet ontdekt wat er speelt in je lijf. Hoe je je lichaam gebruikt en wat de invloed is van je gedachten en emoties op je lichaam. Met adem, aandacht en beweging neem je waar wat er gebeurt en waar de pijn zit. Deze informatie kun je ook gebruiken, naast al je gedachten, bij een probleem of een moeilijke beslissing. Zo maak je het in je hoofd niet te groot en kun je met beide benen op de grond een keuze maken.

Je leeft en werkt samen met anderen en deze relaties hebben invloed op jou. Daarom combineer ik lichaamswerk met systemisch werk. In een vertrouwde omgeving ervaar je in een opstelling wat de werking is van jouw plek in een groep mensen.

Ik vind het heel mooi om te zien als iemand steviger in zijn vel gaat zitten. Oud zeer loslaten, niet meer twijfelen en durven te gaan doen wat het beste bij je past. Ik herken de opluchting als het lukt om oude gewoonten los te laten en nieuwe keuzes te maken. Als de stress in je dagelijkse leven plaatsmaken voor eigenheid, vrijheid en een lichter leven. Dat werkt door in relaties met anderen en daar voelt uiteindelijk iedereen zich beter bij.

In mijn leven heb ik op verschillende plekken gewoond – van een boerderij in de Achterhoek, tot Amsterdam en Deventer –  en ben ik nieuwe richtingen ingeslagen. Met de komst van onze dochter en een nieuwe praktijk in Delft heb ik nu mijn plek gevonden.

Ik blijf altijd meebewegen op wat zich aandient. Daarbij heb ik zelf ervaren hoe belangrijk veiligheid, vertrouwen en begeleiding zonder oordeel zijn. Je hebt ze nodig om je kwetsbaar te kunnen opstellen en je te kunnen ontwikkelen. Deze waarden zijn dan ook mijn basis wanneer ik jou begeleid.

Voor mijn CV zie LinkedIn