Ervaring van Hakima

Bedankt voor de begeleiding, ervaring en het gesprek. Wat was het voor mij een intense beleving. En afgelopen vrijdag ook met mijn zussen wat gedeeld. Het is net alsof ook dit moment de juiste timing is. Goed op mijn plek gaan staan voor mezelf maar ook voor mijn dochter en wat er nu allemaal gebeurt. Er is weer rust, in haar ook: alsof er ook bij haar een laag af is of anders is.

Ervaring van Bernadette

Nadat ik het boek “De Fontein” van Els van Steijn had gelezen, raakte ik geïnteresseerd in familieopstellingen.  Ik wilde patronen leren herkennen en doorbreken. Ik wilde weten waardoor ik sommige patronen had. Samen met mijn praktijkondersteuner bij de huisarts hebben wij gekeken naar een goede coach voor een familieopstelling. Zodoende kwam ik uit bij Monique. 
Nadat ik een e-mail had verstuurd kreeg ik vrijwel direct antwoord terug. Daarna volgde de telefonische intake. 

Voor de eerste afspraak werd ik door Monique gevraagd om een Genogram te maken en deze mee te nemen.  De eerste stap was gezet!

Het gesprek ging heel gemoedelijk. Ik voelde mij door Monique vrijwel direct op mijn gemak. Haar rustige energie zorgde ervoor dat ik aan haar kon vertellen over mijn ingewikkelde familie. Zij had geen oordeel, integendeel, zij kijkt, observeert, denkt na om een gepast antwoord te geven. Vervolgens moest ik mijn familie opstellen door of poppetjes neer te zetten, of voetstappen. Ik koos voor de poppetjes.  Ik zette ze neer en zij keek en stelde vragen over waarom ik bepaalde familieleden zo had neergezet. Dit werkt ook na opstellingen nog lang door in je brein.  Door de poppetjes neer te zetten maak je inzichtelijk voor jezelf wat er aan de hand is, welke leeftijd jij had etc. 

Ik heb diverse afspraken gemaakt met Monique en daardoor ook meerdere familieopstellingen mogen doen. Ik heb door Monique mezelf leren kennen, situaties leren accepteren, patronen leren herkennen en ik weet nu waar patronen vandaan komen. Bovenal is Monique dusdanig betrokken dat ook zij haar emoties durft te laten zien.  Dit maakte dat ik mij veilig, vertrouwd en op mijn gemak voelde bij Monique.  

Monique, je bent een topper en ik kan iedereen aanbevelen om vooral bij jou één of meerdere familieopstellingen te doen. 

Ervaring van Iris

Ik vond het ontzettend prettig om naar de coaching van Monique te gaan omdat ik nu eindelijk iemand had gevonden die mij echt kon helpen met het stuk waar ik mee zat. Van Monique kreeg ik handvatten om ermee om te gaan.

Ervaring van Henny

Mijn ervaringen zou ik nog met je willen delen:

Aan de familie-opstelling bij Monique ging een telefonische intake vooraf. Ik was prettig verrast over de mate van interesse, het doorvragen en toch ook een kritische noot op mijn antwoorden en insteek voor de familie-opstelling. Mijn insteek was vooral, laat maar zien wat ik verkeerd doe, dan kan ik dat wel ff fixen…. De reactie van Monique was dat ik vooral dichter bij mezelf moest komen cq blijven. Deze intake overtuigde mij vrij snel dat ik bij de juiste persoon was voor mijn vragen en dat ik er vooral ‘open’ in moest gaan voor het beste resultaat.

De voorbereiding voor de familie-opstelling zoals het opstellen van het genogram was aardig wat werk. Met behulp van mijn zussen en broer ben ik in korte tijd heel wat wijzer geworden over mijn familie en daardoor ook meteen meer inzicht gekregen in de belevingswereld van opa’s en oma’s, vader en moeder (inmiddels allemaal overleden). Doordat we vrij snel na de familie-opstelling een etentje hadden georganiseerd voor broer, zussen en aanhang kwam er een hele levendige discussie op gang over de familie. Onbetaalbaar!

De sessie zelf was heel bijzonder, met eenvoudige tools was ik in staat om mijn ouders te plaatsen in de ruimte en mijn vroegere rol in het gezin toe te lichten. Dat leverde al direct diverse AHA momenten op. Door in de ruimte te bewegen, posities te veranderen werd duidelijk wat ik in mijn opvoeding heb meegenomen aan patronen. Patronen die ik weer meegenomen heb in de opvoeding van mijn kinderen. De goede dingen, en ook de dingen die ik inmiddels toch graag anders zou willen doen. Door de professionele begeleiding en scherpe vragen van Monique kreeg ik steeds meer inzicht. Zo ontstond meer begrip voor mijn ouders en meer vertrouwen in mijn kinderen. Ik hoef niet meer te fixen….

De sessie heeft zoals gezegd veel teweeg gebracht qua kennis en gevoel. Op de langere termijn heeft het me veel rust gegeven.

Ervaring van Manon

Ik heb een aantal familieopstellingen bij Monique gedaan. Monique weet altijd de vinger op de zere plek te leggen. Zij weet mij altijd op mijn gemak te stellen en nieuwe inzichten te geven waarmee ik thuis aan de slag kan. Ik heb al heel veel resultaat geboekt wat ik zonder haar niet had kunnen doen

Ervaring van Sylvia

De opstellingen hebben wel gezorgd dat ik er als moeder voor mijn dochter kan zijn. Dank je wel!

Ervaring familieopstelling anoniem

Was maandag bij mijn ouders en was me meer bewust van mijn plek. Mijn ouders zeiden wat ben je toch rustig en mild. Voel ook meer. Meer verdriet van naderend afscheid. Tegelijkertijd mooi om het contact te ervaren.