Coaching die je ondersteunt in het volgen van jouw pad.

Coaching

Doorgroeien in verbinding met waar je vandaan komt

Om verder te kunnen op je pad, moet je soms even stilstaan. Stilstaan bij wat er is. Loslaten wat niet van jou is en vastpakken wat bij je hoort. Ruimte geven aan oude gevoelens, die je onbewust in de weg kunnen zitten om je vrij te bewegen op je eigen pad. In deze lichaamsgerichte en systemische coaching is er ruimte om te onderzoeken en te ontdekken.

We zijn gemaakt om te bewegen

We bewegen ergens vandaan of ergens naartoe en soms komen we zelfs helemaal niet in beweging. Dit bewegen doen we veelal in vaste patronen. Helemaal niets mis mee, tot je merkt dat je niet komt waar je wil zijn.  Dan zitten je gedragspatronen je in de weg.

Je patronen en je familie

Je gedragspatronen zijn ergens ontstaan, veelal in het gezin waarin je bent opgegroeid. Destijds nodig en behulpzaam, maar nu niet meer. Voorbeelden van patronen waar je last van kunt hebben zijn

  • teveel verantwoordelijkheid op je nemen, “de wereld op je schouders dragen”
  • jezelf automatisch aanpassen aan je omgeving, “kameleon gedrag”
  • altijd maar doorgaan, “het is nooit genoeg”
  • perfectionisme, “het is nooit goed genoeg”
  • en zo zijn er nog meer..

In de coaching onderzoek je je patronen met behulp van familieopstellingen. We benaderen je vraag in het licht van de familie waarvan jij deel uitmaakt. We kijken naar de plek die je inneemt ten opzichte van anderen en welke taak daarbij hoort. Klopt dat nog met hoe het nu is? Helpt het je op je eigen pad? Het inzicht dat je hiermee krijgt, geeft helderheid: je patronen worden zichtbaar en voelbaar. In dit erkennen van wat er is, ontstaat de ruimte voor verandering. Als je meer wil lezen over de achtergrond van familieopstellingen, lees dan mijn blog ‘Familieopstellingen gaan over liefde’ en in mijn blog ‘Familieopstelling in de praktijk’ lees je hoe een opstelling in zijn werk gaat.

Je gaat ervaren in plaats van praten

Het werken met opstellingen is lichaamsgericht. In een opstelling ervaar je wat een plek met je doet en dat ervaren doe je in je lichaam.  Je lichaam wil een beweging maken of je verstart. Je voelt onrust, pijn, spanning of rust, kracht, ruimte, liefde… noem maar op. In dit proces kan er oude pijn naar boven komen. Door deze gevoelens er nu te laten zijn, kunnen ze ook ‘oplossen’ en daarmee energie vrijmaken voor een nieuwe beweging. In mijn blog ‘Theorie van de veiligheid’ lees meer over hoe je lichaam (het autonome zenuwstelsel) automatisch en onbewust reageert op situaties. Deze (overlevings)reacties hebben zich op basis van je ervaringen gevormd. Destijds bedoeld om je te beschermen maar vandaag de dag stagneren ze je persoonlijke groei. Het autonome zenuwstelsel is leerbaar en dat betekent dat het kan veranderen door nieuwe ervaringen toe te voegen.

Tijdens onze afspraken, kan je in een veilige omgeving met behulp van opstellingen en oefeningen je patronen onderzoeken en ook ervaren hoe het is om ‘iets nieuws te doen’, een beweging te maken die nieuw is en beter past bij wie je nu bent.  Deze informatie wordt opgeslagen in je lichaam door je autonome zenuwstelsel en neem je mee in je dagelijkse leven. Je gaat herkennen wanneer je oude patroon geactiveerd wordt, je kan er met compassie bij stilstaan en daarmee creëer je de ruimte waarin je een keuze kunt maken voor het gebaande pad of het nieuwe…

De opstellingen hebben wel gezorgd dat ik er als moeder voor mijn dochter kan zijn. Dank je wel!

Sylvia

Wil je de ervaring?

Praktisch werk het zo

Afhankelijk van je vraag, maken we een aantal afspraken. De afspraken duren 1.5 uur en de prijs is 125 euro per sessie.

Zoals bij alle vormen van begeleiding is het vooral van belang dat jij en ik een klik hebben. Voorafgaand aan een coaching traject is er dan ook een kennismakingsgesprek waarin we onderzoeken of jij en jouw vraag passen bij mij en mijn aanbod.

Je kunt kiezen uit twee locaties

Berkel en Rodenrijs

Naardermeerstraat 36

Gouda

gebouw de Burgemeester

Krugerlaan 20a

Ik wil graag

Kennismaken

Je kunt me ook volgen of bereiken via: