Coaching

Doorgroeien in verbinding met waar je vandaan komt

Oude patronen werken door in je relaties van nu of in je werk. Je blijft herhalen wat je eigenlijk niet meer wilt en daardoor stagneert je ontwikkeling. Daar wil je verandering in brengen.

Om verder te kunnen op je pad, moet je soms even stilstaan. Stilstaan bij wat er is. Erkennen wat er is. Loslaten wat niet van jou is en vastpakken wat bij je hoort. Ruimte geven aan oude gevoelens, die je onbewust in de weg kunnen zitten om je vrij te bewegen op je eigen pad. In deze lichaamsgerichte en systemische coaching is er ruimte om te onderzoeken en te ontdekken.

Je patronen en je familie

Voorbeelden van patronen waar je last van kunt hebben zijn

  • teveel verantwoordelijkheid op je nemen, “de wereld op je schouders dragen”
  • jezelf automatisch aanpassen aan je omgeving, “kameleon gedrag”
  • altijd maar doorgaan, “het is nooit genoeg”
  • perfectionisme, “het is nooit goed genoeg”
  • en zo zijn er nog veel meer..

Je gedragspatronen zijn ergens ontstaan, veelal in het gezin waarin je bent opgegroeid. Destijds nodig en behulpzaam, maar nu niet meer. In de coaching onderzoek je je patronen met behulp van (familie)opstellingen.

Je gaat ervaren in plaats van praten

In de (familie)opstellingen kijken we naar de plek die je inneemt ten opzichte van anderen en wat dat met jou doet; wat gebeurt er in je lichaam (adem, spierspanning) wat voor gevoel, welke gedachte hoort erbij en wat ben je geneigd om te doen op die plek? Ben je dan ook de volwassen persoon van nu of is dit oud? Kortom je patronen worden zichtbaar en voelbaar. Voelbaar betekent ook dat er oude pijn naar boven kan komen. Als deze gevoelens er nu mogen zijn, kunnen ze ook ‘oplossen’ en daarmee energie vrijmaken voor een nieuwe beweging. Er ontstaat ruimte voor verandering.

Wat je ervaart, neem je mee je dagelijkse leven in

Tijdens onze afspraken, onderzoek je in een veilige omgeving met behulp van opstellingen en oefeningen je patronen en ervaar je hoe het is om ‘iets nieuws te doen’, een beweging te maken die nieuw is en beter past bij wie je nu bent.  Deze informatie wordt opgeslagen in je lichaam door je autonome zenuwstelsel en neem je mee in je dagelijkse leven. Je gaat herkennen wanneer je oude patroon geactiveerd wordt, je kan er met compassie bij stilstaan en daarmee creëer je de ruimte waarin je een keuze kunt maken voor het gebaande pad of het nieuwe…

Wat levert dit proces je op?

Vrijheid om jouw eigen keuzes te maken

Een rugzak die is gevuld met dat wat bij jou hoort en dat is precies het goede gewicht voor jou; niet te zwaar en niet te licht.

Ik heb een aantal familieopstellingen bij Monique gedaan. Monique weet altijd de vinger op de zere plek te leggen. Zij weet mij altijd op mijn gemak te stellen en nieuwe inzichten te geven waarmee ik thuis aan de slag kan. Ik heb al heel veel resultaat geboekt wat ik zonder haar niet had kunnen doen.

Manon

Als je meer wil lezen over de achtergrond van familieopstellingen, lees dan mijn blog ‘Familieopstellingen gaan over liefde’ en in mijn blog ‘Familieopstelling in de praktijk’ lees je hoe een opstelling in zijn werk gaat.

Wil je dit ervaringsgerichte proces ingaan?

Praktisch werk het zo

Afhankelijk van je vraag, maken we een aantal afspraken. De afspraken duren 1.5 uur en de prijs is 125 euro per sessie.

Zoals bij alle vormen van begeleiding is het vooral van belang dat jij en ik een klik hebben. Voorafgaand aan een coaching traject is er dan ook een kennismakingsgesprek waarin we onderzoeken of jij en jouw vraag passen bij mij en mijn aanbod.

Je kunt kiezen uit twee locaties

Berkel en Rodenrijs

Naardermeerstraat 36

Gouda

coachruimte in Music Art Centre Gouda

Oosthaven 12

De opstellingen hebben wel gezorgd dat ik er als moeder voor mijn dochter kan zijn.
Dank je wel!

Sylvia

Ik wil graag

Kennismaken

Je kunt me ook volgen of bereiken via: