Monique Bloemendal

Familieopstellingen

Een familieopstelling ook wel systemisch werken genoemd is zinvol als je een gedragspatroon wilt veranderen en dat maar niet lukt. Je hebt er al voldoende over gedacht en gepraat maar dat lost te weinig op. Door het belemmerende patroon in een opstelling aan het licht te brengen, krijg je inzicht in je gedrag van nu en dat geeft ruimte voor verandering.

familieopstelling met vloerankers

Het was voor mij een bijzondere en zeer unieke ervaring. Het heeft mij een nieuwe kijk gegeven op hoe ik een persoonlijke vraag kan benaderen met verrassende en gelijktijdig mooie inzichten in mijzelf… ” Wim Peeters

Thema’s waar je aan kunt denken zijn: 

  • Ik wil me op mijn gemak voelen
  • Ik wil in mijn kracht komen
  • Ik wil onafhankelijk mijn keuzes maken
  • Ik wil me goed voelen in het contact met anderen
  • Ik wil in overvloed kunnen leven
  • Ik wil me vitaal voelen
  • Ik wil mijn plek op het werk innemen

Systemisch werken kan individueel in coaching door gebruik te maken van poppetjes of vloerankers. In groepen werken we met representanten. Er wordt dan gebruik gemaakt van de deelnemers in de groep om jouw systeem te representeren.

Wat is representeren?

Je wordt als representant gekozen door de vraaginbrenger om iemand of iets te vertegenwoordigen dat onderzocht mag worden. Dat kan een vader, moeder, een emotie, een deel van iemand of zelfs een groep mensen zijn. Je hoeft daarvoor niets te kunnen, iedereen die ervoor open staat kan representeren en de informatie geven die van belang is voor de opstelling. 

De begeleiders

Monique Bloemendal is psychosomatisch therapeut, lichaamsgerichte coaching met een systemische blik

Angelique Schrama is management-en organisatiecoach met een haptonomische en systemische basis

Reactie van deelnemers:

Voor mij is de waarde van systemisch werken dat het zeer waardevol is af en toe stil te staan in je leven door te voelen dat er meer is dan je hoofd en woorden. Het is een unieke manier om te ervaren wat er nog nog meer is wat aandacht vraagt. Tineke H.

“... Goede begeleiding daarbij is essentieel, vooral omdat de “uitkomsten” je kunnen overvallen. Jullie begeleiding daarbij was top, daardoor voelde het voor mij absoluut veilig.”   Wim Peeters

Wil je graag kennismaken met het systemisch werk, een vraag inbrengen en/of representeren? Dan kan op één van onze opstellingenavonden.

In verband met de coronamaatregelen zijn er nog geen nieuwe avonden gepland.

Wat kan wel? Een individuele opstelling in mijn praktijk. We maken dan gebruik van poppetjes of vloerankers.

Schuiven naar boven