Systemisch coach in Berkel & Rodenrijs | Gouda

Mijn pad naar het lichaamsgericht en systemisch coachen in Gouda en Berkel & Rodenrijs kende veel uitdagingen en groeimomenten. Je kent het wel: je wil iets anders, maar je weet niet goed hoe. Je raakt het contact met je gevoel kwijt of komt maar niet los van oude gewoontes. Toen ik een paar jaar gewerkt had als P&O-adviseur, merkte ik dat ik te ver bij mijzelf vandaan was geraakt en mijn leven een andere wending wilde geven. In mijn zoektocht kwam ik uit bij de oefentherapie Mensendieck en daarmee bij het werken met je lijf.

Het mooie aan lichaamsgericht werken vind ik dat je de taal van je lichaam leert kennen en dat leert gebruiken in je leven. Door de jaren heen heeft mijn blik zich steeds verder verruimd. Van hoe je lichaam werkt, naar wat de invloed is van je gedachten en emoties op je lichaam. Met open aandacht neem je waar wat er speelt. Deze informatie kun je gebruiken bij een probleem of een moeilijke beslissing. Zo maak je met beide benen op de grond een keuze met je hoofd en je hart.

Je bent niet alleen maar leeft en werkt samen met anderen en deze relaties hebben invloed op jou. Daarom heeft het systemisch werk een centrale rol in de coaching. In een vertrouwde omgeving ervaar je in een (familie)opstelling wat de werking is van jouw plek in een groep mensen. Wat je gewend bent om te doen en hoe is om het anders te doen, beter passend bij wie je nu bent.

Ik vind het mooi om te zien als iemand zijn plek inneemt. Zo nodig ‘oud zeer’ durft aan te kijken en er te laten zijn, zodat het zijn greep kan verliezen.  Ik herken de opluchting als het lukt om oude gewoonten los te laten en nieuwe keuzes te maken en ook de oefening, geduld en compassie die dat vraagt.

In mijn leven heb ik op verschillende plekken gewoond – van een boerderij in de Achterhoek, tot Amsterdam en Deventer –  en ben ik nieuwe richtingen ingeslagen. Na 15 jaar werken als therapeut is het nu tijd voor coaching: systemisch en lichaamsgericht. Hierin kan ik al mijn kennis en (werk)ervaringen samenbrengen. In mijn persoonlijke en professionele zoektocht heb ik zelf ervaren hoe belangrijk vertrouwen, een open blik en warm hart zijn. Je hebt ze nodig om je kwetsbaar te durven opstellen en je te kunnen ontwikkelen. Dit is dan ook mijn basis wanneer ik jou begeleid.

Ik heb veel gehad aan de begeleiding van Monique. Ik heb patronen kunnen doorbreken. Ik voel me zeer gezien door haar, begrepen. Ze maakt het zo veilig dat ik mezelf ook makkelijk kan laten zien. Ik voel me door haar met veel respect benadert. Zonder (voor)oordeel. Ze laat me geheel in mijn waarde. Ze geeft erkenning aan wat er is, en geeft vandaaruit ondersteuning om er verder mee te kunnen komen.

Wilma

Kennismaken

Je kunt mij ook volgen of bereiken via: