Therapie

Stressklachten vragen om aandacht voor je lichaam, je geest en persoonlijke groei. Klachten die verband houden met stress zijn lichamelijk en mentaal van aard:

  • Vermoeidheid, slaapproblemen
  • Pijnlijke spieren, hoofdpijn, rugpijn.
  • Gespannen, rusteloos en opgejaagd gevoel.
  • Benauwd gevoel, misselijkheid, duizeligheid
  • Piekeren, concentratieproblemen
  • Angstgevoelens, onzekerheid, twijfelen
  • Prikkelbaar, ‘een kort lontje,’ snel geëmotioneerd.
  • Niet meer kunnen genieten en ontspannen
vrouw met stressklachten en vrouw gezond en vrolijk

Het vertrekpunt in de therapie is jouw vraag. Op basis daarvan gaan we aan het werk. Vooral via je lichaam maar ook in gesprek.

Begrijpen met je hoofd

Wat gebeurt er op dit moment allemaal in je lichaam en je hoofd? Hoe werkt het stress systeem en hoe is de wisselwerking tussen je klachten en wat je denkt, voelt en doet? Beter begrijpen wat er gebeurt in je lichaam en hoe je daar zelf invloed op hebt, is een belangrijke stap op het pad van klachten naar herstel.

Voelen in je lichaam  

Ruimte in je hoofd, ontspanning in je lichaam, energie; kortom lekkerder in je vel. Met lichamelijke oefeningen, aandacht en adem werk je daaraan. Je leert bovendien je lichamelijke reacties beter kennen. Oude spanning loslaten, omgaan met je emoties, herkennen van je eigen stressreactie en ontdekken hoe je daarmee om kan gaan, zodat de balans zich kan herstellen.

Werken met de onderstroom

In gesprek en met systemisch werk (familie)opstellingen onderzoek je wat je uit balans heeft gehaald. Wat zijn je waarden, normen en overtuigingen? Zijn er(onbewuste) belemmerende patronen? Door je hiervan bewust te worden, krijg je een mogelijkheid om te onderzoeken wat nu bij je past.  Je lichaam is daarbij een belangrijke informatiebron.  

We gebruiken wat nodig is en wat bij je past uit de psychosomatiek, mindfulness en het systemisch werk (familieopstellingen). Wil je meer informatie over stress en de impact op je lichaam, lees dan mijn blog.

Kosten van de therapie

Een behandeling kost € 52,50 en duurt 45 minuten.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van je vraag en spreken wij uiteraard in onderling overleg af.

Een deel van de kosten voor de psychosomatische oefentherapie kunnen vergoed worden door de zorgverzekeraar afhankelijk van het aanvullende pakket fysiotherapie/oefentherapie dat je hebt afgesloten.

“…Ik heb ongelooflijk veel gehad aan de begeleiding van Monique, en nog steeds heb ik daar heel veel aan. Ik leef met haar adviezen, die zijn inmiddels in mijn leven opgenomen. Ik heb patronen kunnen doorbreken.” 

Wilma, juni 2020