Referenties

De ervaringen van cliënten

Persoonlijk gold voor mij dat ik meer alert werd van mijn lichamelijke ervaringen bij psychische signalen. Dat merkte ik bij de eerste sessie al toen je mijn cognitieve molen/gedachten onderbrak, en me bewust ervan maakte. Je liet merken dat dit er mocht zijn, dat dit ook goed was. Hiernaast liet je me ervaren dat ook ik positieve ervaringen kan hebben met wat ik vooraf “zweverig gedoe” vond. Therapeut: heel erg open en vriendelijk. Vooral ook eerlijk naar mij. Erg prettig al met al, ook al was het zo kort.

Bruno, november 2019

Het voelde bij onze eerste afspraak gelijk goed. Jij nam de tijd om met mij te praten en vooral naar mij te luisteren. Ik kon helemaal mezelf zijn. Ik heb erg veel geleerd. Vooral hoe ik kan omgaan met mijzelf en mijn pijn. Jij nam mij serieus en liet mij inzien wat ik nodig heb als ik beter wil voelen. Ik blijf alles wat ik van jouw heb geleerd oefenen en gebruiken.

S.P. januari 2020

Elke keer was het weer een verademing naar Monique te gaan en tegenover haar te zitten. Zij was een groot aantal jaren mijn coach en loodste mij in mijn zoektocht naar inzicht en heling met vakkennis en invoelend vermogen door veel woelige baren. ‘Jij bent de stuurman’ zei ze altijd als ik haar bedankte. Samen hebben we intensief gewerkt. Het mooie was dat ik volledig mezelf kon zijn in alle –ook heftige- emoties die doorbraken. Monique heeft veel voor me betekend, ze was als het ware  ‘het licht om de hoek’.

Alien, juni 2020

Een aantal jaren geleden werd bij mij de diagnose fybromyalgie vastgesteld. Zowel de reumatoloog als de revalidatiearts verwezen mij naar Monique.

Het werd een intensief proces voor mij om mijn weg te vinden in het omgaan met chronische pijnklachten. Daarin heeft Monique mij terzijde gestaan, op een manier zoals ik dat een ieder zou toewensen.

Monique haar werkwijze is voor mij steeds meer herkenbaar geworden, en ben ik zeer gaan waarderen. Eerst vraagt ze hoe het gaat, vervolgens stelt ze vragen die helpen om dat helder neer te kunnen zetten. In mijn beleven, doet ze dat zonder oordeel. Staat dat er, dan gaan we er samen naar kijken, om te kunnen constateren wat er speelt. Suggesties, tips geeft ze op een manier, dat het geheel aan mij is, wat en of ik er iets mee zal doen. Vanuit vrijheid, zeer respectvol. Zeer afgestemd.

Ze kan me ook laten zien, dat er patronen zijn in mijn manier van ‘omgaan met’. Zowel in het fysieke, zoals mijn lijf ergens op reageert en hoe ik daarmee omga alsook in mijn omgeving, hoe mijn naasten reageren op mij en ik op hen. Ze geeft suggesties hoe en welke kleine stapjes ik zou kunnen maken, waarmee ik iets in gang kan zetten om er anders mee om te gaan. Vanuit het ‘stilstaan bij’, te ervaren, te ontdekken en daarmee iets in beweging krijgen. Transformeren vanuit een bekend, oud patroon naar een nieuwe manier van ‘omgaan met’. Waardoor er letterlijk en figuurlijk meer ruimte kan komen, meer kans op herstel, op verbetering.

Ik heb ongelooflijk veel gehad aan de begeleiding van Monique, en nog steeds heb ik daar heel veel aan. Ik leef met haar adviezen, die zijn inmiddels in mijn leven opgenomen. Ik heb patronen kunnen doorbreken.

Ik voel me zeer gezien door haar, begrepen. Ze maakt het zo veilig dat ik mezelf ook makkelijk kan laten zien. Ik voel me door haar met veel respect benaderd. Zonder (voor)oordeel. Zonder terechtwijzingen. Ze laat me geheel in mijn waarde. Ze geeft erkenning aan wat er is, en geeft vandaaruit ondersteuning om er verder mee te kunnen komen.

Wilma, juli 2020