Opstellingen in een groep

Wil je een vraag inbrengen dan hebben we voorafgaand aan de bijeenkomst een gesprek waarin we je vraag doornemen en bekijken of deze zich leent voor een opstelling. Je hebt al een genogram (familiestamboom) gemaakt en een aantal vragen beantwoord voor jezelf. Deze informatie nemen we erbij. Bij systemisch werken komen vragen aan bod die in de sfeer van familie, relaties en persoonlijke ontwikkeling liggen.

handen op elkaar

Het was voor mij een bijzondere en zeer unieke ervaring. Het heeft mij een nieuwe kijk gegeven op hoe ik een persoonlijke vraag kan benaderen met verrassende en gelijktijdig mooie inzichten in mijzelf… ” Wim Peeters

Bij het begin van de opstelling deel je kort je vraag met de andere deelnemers. In groepen werken we met representanten. De deelnemers in de groep worden gebruikt om jouw systeem te representeren en vraag uit te werken. Als het eindbeeld is bereikt, ronden we de opstelling op een passende wijze af en wordt er niet nabesproken.

Wat is representeren?

Je wordt als representant gekozen door de vraaginbrenger om iemand of iets te vertegenwoordigen dat onderzocht mag worden. Dat kan een vader, moeder, een emotie, een deel van iemand of zelfs een groep mensen zijn. Je hoeft daarvoor niets te kunnen, iedereen die ervoor open staat kan representeren en de informatie geven die van belang is voor de opstelling.  Ervaring is niet noodzakelijk. Het is wel belangrijk om serieus te nemen wat je waarneemt. Als je iets voelt of een beweging wilt maken vertrouw er dan maar op dat dat informatie is voor de opstelling.

Meer informatie over de achtergrond van het systemisch werk vind je hier…

De begeleiders

Monique Bloemendal is psychosomatisch therapeut (lichaamsgerichte therapie en coaching met systemische blik)

Angelique Schrama is management-en organisatiecoach met een haptonomische en systemische basis

Praktische informatie

Wil je graag kennismaken met het systemisch werk, een vraag inbrengen en/of representeren? Dan kan op één van onze opstellingenavonden.

Duur: 19.00 – 22.00 uur

Locatie: Groot Hertoginnelaan 155 Den Haag

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers per avond

We stellen 2 of 3 vragen op, afhankelijk van de dynamiek van de avond. Wij vragen een bijdrage van 20 euro pp. Als je een vraag hebt en de garantie wil dat we met jouw vraag aan het werk gaan, vragen we 40 euro.

In verband met de coronamaatregelen zijn er nog geen nieuwe groepen gepland

Reactie van deelnemers:

Voor mij is de waarde van systemisch werken dat het zeer waardevol is af en toe stil te staan in je leven door te voelen dat er meer is dan je hoofd en woorden. Het is een unieke manier om te ervaren wat er nog nog meer is wat aandacht vraagt. Tineke H.

“….Goede begeleiding daarbij is essentieel, vooral omdat de “uitkomsten” je kunnen overvallen. Jullie begeleiding daarbij was top, daardoor voelde het voor mij absoluut veilig.” Wim Peeters